2011. október 13., csütörtök

Milyennek lát Isten téged? Értékes vagy!



Amikor senkinek és semminek érzed magad, vagy amikor szeretnéd tudni hogy Isten milyennek lát, olvasd el és ha lehet tanuld meg a Zsoltárok könyvének 45.részét!

Zsolt 45:3  Szebb, szebb vagy az ember fiainál, kedvesség ömledez ajakidon, azért áldott meg az Isten örökké.Zsolt 45:4  Kösd derekadra kardodat vitéz! Dicsőségedet és ékességedet.Zsolt 45:5  És ékességedben haladj diadallal az igazságért, a szelidségért [és] jogért, és rettenetesre tanítson meg téged a te jobb kezed.Zsolt 45:6  Nyilaid élesek; népek hullanak alád; a király ellenségeinek szívében.Zsolt 45:7  Trónod oh Isten örökkévaló; igazságnak pálczája a te királyságodnak pálczája.Zsolt 45:8  Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.Zsolt 45:9  Mirrha, áloe, kácziaillatú minden öltözeted; elefántcsont palotából zeneszóval vidámítnak téged.Zsolt 45:10  Királyok leányai a te ékességeid; jobb kezed felől királyné áll ofiri aranyban.Zsolt 45:11  Halld csak leány, nézd csak; hajtsd ide füledet! Feledd el népedet és az atyád házát.Zsolt 45:12  Szépségedet a király kivánja; hiszen urad ő, hódolj hát néki!Zsolt 45:13  Tyrus leánya is, a nép dúsai, ajándékkal hizelegnek néked.Zsolt 45:14  Csupa ékesség a király leánya bent, vont aranyból van a ruhája.Zsolt 45:15  Hímes öltözetben viszik a királyhoz, szűzek [vonulnak] utána, az ő társnői; néked hozzák őket.Zsolt 45:16  Bevezetik őket örömmel, vígsággal; bemennek a király palotájába.Zsolt 45:17  Atyáid helyett fiaid lesznek, megteszed őket fejedelmekké mind az egész földön.Zsolt 45:18  Hadd hirdessem a te nevedet nemzedékről nemzedékre; örökkön örökké dicsérnek majd téged a népek!

Na mit szólsz? El tudod képzelni magad ilyennek? El tudod felejteni a múltadat? Minden rossz értékelést, minden lehúzó, átkozodó beszédet amit valaha kaptál el tudod felejteni?Elfelejteni nem tudod, de kérheted Istent hogy vegyen ki minden fájdalmat szégyenérzetet a szívedből amit ezek a régi beszédek okoztak az önértékelésedben! Lásd magad úgy ahogy Isten lát téged!

Isten áldjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése