2011. október 13., csütörtök

Házimunka, nevelés..stb Istent dicsőíti



Érdekes a cím igaz?
K
Arra jutottam, imádkozás és igetanulmányozás során, hogy nekünk édesanyáknak a munkája egyben a szolgálata is. Hiszen Istennek nevelünk fel követőket. Ki tudja lehet hogy pásztort, lehet hogy dicsőítőt, de az is lehet hogy egy közbenjárót. Nevelünk belőlük keresztény férjet/feleséget, keresztény apát/anyát. Ez ijesztő igaz? Ne érezd ezt nagy felelőségnek. Inkább ajándéknak. Isten alkalmasnak lát téged arra hogy rád bizza a következő nemzedék egy falatkáját. 
Vizsgáljuk meg hogyan is tesszük meg amit meg kell!
Tudjuk-e mi a hétköznap szürke munkáinkat örömmel végezni? Mi a jó abban hogy "mosok, főzök, takarítok"? Higgyétek el kedves testvérnőim épp eleget gondolkoztam ezen. Egy ige:


1Kor 10:31  Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek.

MINDENT!Vagyis mindent.
Hiszem hogy a mi munkánk szolgálat Isten felé. Annak pedig Istent kell hogy dicsőítse. 
Így bátran írom tehát nektek, hogy a peluscserétől, a felmosás és Wc takarítás mind dicsőíti Istent....HA ...

1Kor 16:14  Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!

...SZERETETBEN teszed azt! Mert én úgy gondolom hogy ha zsörtölődéssel, daccal, hisztiből tesszük meg amit meg kell, akkor az nem kedves szolgálat Isten felé. Viszont ha szeretetben végezzük a házimunkát és az egyébb anyai és nevelési feladatainkat akkor az valóban Istent dicsőíti és kedves Isten előtt! Bevallom nekem ez nagyon nehéz. De amikor sikerül, akkor igazi békesség van a szívemben.
Néhány kérdés az önvizsgálathoz:
Szereted Istent? 
Szeretnéd Istent szolgálni?
Szeretnéd Istent dicsőíteni mindazért a sok jóért amit tett veled?
Szereted a férjed?
Szereted a gyermekedet, gyermekeidet?

Ha Isten a szívedben lakik, akkor én hiszem hogy igazi szeretet van a szívedben (Isten maga a SZERETET) és nem fog gondot okozni már az hogy szeretetből tedd a hétköznapi munkáidat, és hidd el ha ilyen szellemben végzed a mindennapi dolgaidat,már nem is lesz olyan hétköznapi és szürke.

Isten áldjon meg és adjon erőt és szeretetet a feladataidhoz!
Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése