2016. október 30., vasárnap

Gyerek tanítás kreatívan

Úgy gondoltam, hogy csinálok egy ilyen című címkét, hogy ilyen témában ami tapasztalatom van azt megoszthassam veletek.
Sajnos nincs pedagógusi végzettségem, nincs gyógypedagógusi végzettségem és nem végeztem biblia iskolát sem. Valószínűleg 4 gyerek mellett már nem is fogok bele kezdeni egy-két főiskolába, mert igen csúnya anyagi vonzata van. :(
DE! :) Van  öt csodálatos tanárom ( Isten, és 4 gyermekem), és van mögöttem kb.5 év aktív gyermek szolgálat. Szerveztünk gyermek tábort a nővéremmel, csináltunk gyermek klubokat  a nővéremékkel és a férjemmel nevelt gyermekeknek, csináltunk gyermek klubokat roma gyerekeknek a férjemmel, voltunk gyermek napközis gyermek hét szervezőinek segítői és koncert sorozat ideje alatt is vigyáztunk gyermekekre, vasárnapi biblia körös tanítás.
Hogy mit csinálunk mi?
Én a kreatív kézműveskedést szervezem össze a gyerekeknek, a férjemmel és gitárjával gyermekénekeket tanítunk és énekeltetjük a gyerekeket, ha szükséges tanításokat is csinálunk kicsiknek, nagyoknak és tiniknek is. A férjem a gyermekek játszattatását csinálja, csapatban, miközben több játéknak is van valamilyen bibliai üzenete. A mama is fontos szolgálatot végez ilyenkor, hiszen a két kisebb lánykánkra vigyáz és teljes körű ellátást biztosít nekik addig amíg mi Istennek szolgálunk. :)
A cikk végén néhány képet megosztok veletek.Sajna sok képünk nincs szolgálat közben, hiszen nem érünk rá nagyon fényképezgetni. :)

Meggyőződésem, hogy a maradandó bibliai tanításhoz MINDIG szükség van FIZIKAI SZEMLÉLTETÉSRE. A legjobb ha ezt a fizikai szemléltető dolgot ők maguk készítik el, mert így nem csak a fülükre van bízva az hogy eljut e az agyig és onnan a szívig az az üzenet,ami a lényege a bibliai történetnek.

Ugyanis  nekünk tanítóknak nem az a feladatunk, hogy beléjük diktáljuk a bibliai tanításokat és neveket és helyszíneket és számokat... Nekünk tanítóknak az a feladatunk, hogy megtapasztaltassuk és átadjuk a biblia üzenetét a gyermekeknek.

FONTOS HOGY AZ ÜZENETET:
HALLJÁK (Magát a történetet és a történéseket MAX. 20percben (!!!!) )
LÁSSÁK ( bábokkal, papír képekkel, szemléltető játékokkal, gyümölcsök, homok és más tárgyak használatával)
ÉREZZÉK (KÉZZEL(elkészít egy tárgyat ami a témához kapcsolódik), FÜLLEL(hanghatások használata történet közben),ORRAL(Illatok felhasználása illóolajok segítségével), SZÁJJAL(kostóltatni páskát,kenyeret, vizet stb.)

Tehát ezen a címszó alatt tervezek feltenni néhány ötletet,ami nekem segítette a bibliakörös tanításokat.
Ha Isten is úgy akarja, akkor majd elkészül egy komolyabb gyűjtemény is a gyermektanításhoz használható segédlettel amit teljesen ingyenesen szeretnék elérhetővé tenni, hiszen azt írja az ige:
"Ingyen kaptátok, ingyen adjátok... "

Sok áldást számotokra ebben a részben is!
Judit




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése