2012. február 13., hétfő

1. nap Túra a félelmeinkkel szemben

(Színmagyarázat:
Piros-igei idézet ami alapján egy részt fejtettek ki a füzetben.
Fekete- a füzetben található kifejtésekből részlet.
Kék-a saját gondolataim, bizonyságom amiben Isten formált.
Rózsaszín-saját imádságom és kérésem Isten felé.)


I.nap.


"Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel"(péld. 24:16)


"Nem a kudarc tesz vesztessé, hanem a megfutamodás. Kelj fel és próbáld meg még egyszer!Legközelebb Isten segítségével, sikerülni fog."(Győzelem a félelmeink felett, 2.old.)

Rengetegszer futamodom meg dolgoktól. Élethelyzetektől. Amióta pánikbeteg voltam és depressziós, azóta igyekszem elkerülni az egyedül vásárlást, az egyedül sétálást, az egyedül szórakozást, az egyedüllétet. Miért? Azért hogy nehogy egyedül legyek ha véletlen rosszul vagyok? Érdekes... nem az én Istenem tart meg engem? Ha akár minden kedves ismerősöm velem van is, akkor is rosszul lehetek, akkor is történhet velem szörnyűség...de ha Isten velem van akkor mi árthat nekem??? Teljesen alaptalan félelmek... KUKÁBA VELÜK! Mától nem akarok félni az egyedülléttől. 
Istenem, kérlek had érezhessem mindig a te jelenlétedet, és ha nem is érzem, akkor is higgyem, hogy te velem vagy és megvédesz minden bajtól.Segíts legyőzni a félelmeimet az egyedül létek felett és emelj fel, hogy merjek szembenézni azzal hogy kudarc érhet, de te velem vagy és nem árt nekem.

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!" (Fil. 4:6)


Rengeteget aggódom az egészségemért, és azért, vajon mi lesz a családommal, velem? "...könyörgésben mindenkor.." hmmm. Mi lenne, ha tudatosan megpróbálnék figyelni arra hogy ha el kezdek aggódni valami felől, akkor AZONNAL, MINDEN ESETBEN leüljek/térdeljek és imádkozzam azért a dologért. Fontos, hogy minden területet az életünkből, teljesen és őszintén le tudjunk tenni Isten kezébe. Minden eggyes aggodalommal viszont azonnal visszavesszük az irányítást a kezéből... Helyes ez? Képzeld hogy egy szekérrel utazol, vagy lovas fogattal (lovas kocsi) és aki kezeli a gyeplőt, annak a kezéből mindig elrángatnád a gyeplőt, aztán vissza adnád...aztán elrángatnád...aztán vissza adnád...aztán elrángatnád....  Szerintem nagy az esélye hogy a lovak megvadulnak és eszement vágtatásba törnének ki... Érezted már hogy az életed ide oda rázkódik, csak robog és robog, és attól kell félned mi lesz a vége? Hogy lehet hogy mindjárt vége? Az életed irányítása meg igazán sehol sincs...
Mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt! Ha ilyen eszeveszett irányíthatatlannak tűnik az életed, vagy az életed valamely területe akkor velem eggyütt térdelj le MINDENKOR...ÉS NE AGGODALMASKODJ..
"Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád!" (zsolt. 55:23)

"Semmiért se aggódjatok" (Filippi 4:6)


"Az aggodalom soha nem veszi el a holnap szomorúságát, csak a ma örömét szívja el" (Dr. Charles Mayo)
"Egyre több bizonyíték van arra, hogy az aggodalom a fő ok a depresszió, az idegösszeomlás, a magas vérnyomás, a szívroham és a korai halál kialakulásában....."
Húúú! HÁt ez ütött... Azon aggódom, nehogy depressziós legyek vagy nehogy idegösszeomlásom legyen, a magas vérnyomásom pedig bizonyítottan azért van mert sokat stresszelek (aggódom). Tehát az aggódásommal mind egyre közelebb kerülök azokhoz a betegségekhez amiket nem akarok.. Azt hiszem ideje abba hagynom az aggódást.. De hogyan lehet ezt biblikusan?
"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt, és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe...és veletek lesz a békesség Istene!" (filippi 4:6-9)

Tehát a legfontosabb hogy megzabolázzam a gondolataimat. 
Istenem kérlek segíts a gondolataimat kordában tartani, és ha az egészségem felől aggódva gondolkodom akkor kérlek figyelmeztess és segíts megváltoztatni a gondolataimat!


Minden x.nap Túra a félelemeinkkel szemben című bejegyzésem a Keresztyén Média UCB Hungary által kiadott "Győzelem a félelem felett" című kiadvány által megélt bizonyságaimat és felmerült gondolataimat tartalmazza. Olvasd el a teljes kiadványt hogy Isten a Te életedben is munkálkodhasson! Nem biztos hogy amelyik mondatok nekem szóltak és engem formáltak, pont azok kellenek neked is. Ezen a honlapon megrendelheted a kiadványt és a kiadványsorozat többi részét is: http://maiige.hu/gyozelem_sorozat Áldott olvasást és áldott növekedést!

2 megjegyzés:

  1. Jajj...Mindez annyira ismerős!A küzdés is...Sok erőt Neked hozzá-így ismeretlen ismerősként is:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!Az erő fentről jön!Biztos megadja a hozzá valót!! :)

      Törlés