2022. február 15., kedd

Őrizd meg a lángot, ha kell éleszd újra! Nincs válás!- Házasság hete 2.

 

1. nap

Már a házasság legelején feltétlenül le kell szögezni: Szótáraitokból töröljétek azt a szót: VÁLÁS!!!

Egyszerűen nincs, nem lehet ilyen opció! A "jóban-rosszban" nem csak egy jó szlogen ott az oltár előtt. Mi megfogadtuk egymásnak, hogy bármi ér az életben bennünket, akkor sem kerülhet szóba, sőt, még gondolatba sem az a szó, hogy "válás". Márpedig elhihetitek, 17 év alatt sok nehézség ért már minket, ami tönkretehette volna a házasság nevű végtelen "társasjátékunkat", ahol a cél az örökkévalóság.

Ha már régóta éltek házasságban, de még ti ezt nem tettétek meg, sosincs késő ehhez! Természetesen ezt Isten színe előtt imádkozva, együtt megtenni a legjobb. 

Például valahogy így: "Istenem, hálát adok Neked a házasságunkért. Köszönöm Neked a feleségemet/férjemet! Elfogadom őt olyannak, amilyennek nekem teremtetted. Istenem, megfogadjuk előtted a te Igéd alapján, hogy amit te egybekötöttél, azt ember szét ne válassza, ezért mi soha nem akarunk elválni. Bocsásd meg, ha erre valaha is gondoltunk. Kérlek, Istenem, ha erre gondolnánk, emlékeztess minket arra, hogy ez nem szerinted való, és add, hogy Veled együtt keressük a megoldást, ha probléma merül fel közöttünk. Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése