2022. február 13., vasárnap

Őrizd meg a lángot, ha kell éleszd újra-Házasság hete 1.

 

Fura cím igaz? Nem túl menő keresztény téma...



A keresztény házasság  is házasság. Abban is van szexualitás és szerelem! Kell hogy legyen!
"Azután ezt mondta az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat." (1móz. 2:18)
Isten látta azt hogy nem jó az embernek egyedül. Látta hogy az embernek szüksége van egy segítőre, valakire akivel megoszthatja jó és rossz napjait, érzéseit, valaki aki segít neki amikor ő dolgozik, vagy bármi mást tesz. Isten megalkotta a házasságot nekünk por embereknek, és aki él ezzel a lehetőséggel az ő keretein belül, az hatalmas áldásokban részesül!
Tehát megalkotta...
"Ezért a férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté." (1móz. 2:24)
Tehát megalkotta a szexualitást. Megalkotta a hozzá kellő hormonokat és minden egyebet.
"A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje. A férj teljesítse kötelességét felesége iránt, hasonlóan a feleség is a férje iránt. 

Sokan túl bonyolítják a szexualitást a keresztény házasságokban. Meggyőződésem, hogy Isten örömre teremtette az embert és ennek egyik kulcsa a házasságon belüli szexualitás.
" A feleség nem ura a maga testének, ha nem a férje, s ugyanúgy a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.Ne fosszátok meg egymást magatoktól legfeljebb közös megegyezéssel egy időre.. " (1kor.7:5)
De sokszor nincs kedvünk hozzá... sokszor a férfiak is feladják a sok elutasítás és "fejfájásra való hivatkozás" után és végül jönnek a kívánságok és kísértések és rossz megoldások végül a szomorúbbnál keserűbb válások amelyek ma már oly nagy divattá váltak... Ha valami rossz dobjuk el és vegyünk másikat! Ez a mai világ szlogenje. Régen hogy ment ez? Ha valami rossz akkor javítsuk meg! Hát én azt mondom: Javítsuk meg! 

Unalmas a házasságod? Unalmas a szexuális életed? Unalmas a férjed vagy feleséged? Úgy ellaposodott minden, lassan eltávolodtok... így van ez az évek alatt... De sokan kihúzzák magukat és az mondják: Unalmas és nem vagyok boldog de HŰSÉGES VAGYOK! 

Hűség? Mit jelent ma? Ha pornóképeket nézeget valaki, ha más nők férfiak képeit nézegeti még ha ruhában is vannak de kívánság születik a szívében... ha önkielégítést végez bármely fél ... ez mind nem hűség... ez mind parázna kívánság... ez nem fér bele a keresztény házasságba!!! (Máté 5:27-28) "Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." 


Kemény szavak ezek, tudom. Mondjuk úgy nem túl menő igék ezek. 
De a Biblia a legjobb használati utasítás,amit egy házaspár kaphat a házasság nevű társasjátékhoz. ;) Higgyétek el sok mindent megélt már a házasságunk a 17 év alatt is... van néhány gondolat, amikre alapozzuk a házasságunkat és néhány praktika ami kisegített már a gödörből minket.


Most a házasság hete apropóján,minden nap megosztok egyet veletek. :) 

Áldás! 
Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése