2015. augusztus 31., hétfő

Nem félelemre hívott el Isten minket!

Elsősorban elszomorít az a félelem, amit a keresztényekben tapasztalok mostanában.
Sok helyen vannak mindenféle tanítások arról hogy ez is az utolsó idők jele az is. Picit be telt a pohár és igen nagy indulattal kiadtam magamból a gondolataimat anyukámnak, amikor szóba kerültek bizonyos dolgok. Csak néhány szó: migránsok, muszlimok, bevándorlók, chippezések, természeti csapások, keresztény üldözések, utolsó idők....
Isten nem félelemre hívott el minket. Arra hívott el hogy szeretetben éljük, és Ő "jót tervezett az életünk felől". Isten szeret minket. Isten nem akarja látni a szenvedésünket.
Most ahogyan elindult a muszlimok nagy vándorlása szerte Európában, ki szerencsét próbálni megy ki pedig a háború és annak szörnyűségei elöl menekül, rengeteg "Mi lesz ha" kérdések jelentek meg a keresztények körében.
Mi lesz majd ha elterjed a muszlim hit? Mi lesz ha a keresztényeket elkezdik gyilkolászni és üldözni?
Isten vajon hagyná? Hagyná Isten hogy a gyermekeit halomra gyilkolják mind? A keresztény üldözések elöl nem mentene meg?
Én reménykedem benne, hogy hamarabb lesz az elragadtatás mint hogy üldözzék a keresztényeket. És egyébként a legbosszantóbb az hogy még nincs semmi törvény vagy célirányos intézkedés arra hogy a muszlim vallást bevezetnék országunkban és az lenne az irányadó. De sokak fantáziája már a keresztény üldözéseknél tart ezzel félelmet engedve a szívükbe. Azzal hogy be engedjük a szívünkbe ezeket a félelmeket, azzal viszont kiszorítjuk Isten szeretetét a szívünkből. "A teljes szeretet, kiűzi a félelmet."
A másik téma amitől már kissé düh rohamot tudok kapni az a chipeztetés. Ha bevezetik az embereknek a chipet akkor az a fenevad bélyege lesz, amit nem szabad felvenni.
Akkor ezennel minden kutya és ló mehet a pokolba... :(
A chipet azért találták ki hogy személyazonosságunk immár ne legyen rejthető, hamisítható és így kiszűrjék a terroristákat. Igen, átláthatók lehetünk ez által. De ma már ha a google-ba regisztrálsz és esetleg a telefonodon is van net, akkor bárhol megtalálhatnak... Elnézést de már most is túl átláthatók vagyunk, lásd facebook.
Majd ha azt mondják hogy a kereszténységek választod vagy a chipet akkor , de csak akkor mondanám rá hogy a fenevad bélyege. Addig egyenlő számomra a személyigazolvánnyal. Igen valószínűnek tartom hogy ha keresztény üldözés kezdődne a világban a chipek sokat segítenének a keresztények felkutatásában. De a mobilok is. Félelmetes a technika és az amire képes ma már. De Isten nem arra hívott el hogy féljünk. Arra hívott el hogy amíg nincs üldözés addig teljes mellszélességgel hirdessük Isten igéjét, szeretetét és békességét!

"Mert nem a félelemnek lelke adatott nekünk, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelke." 2Tim.1:7

Ne terjesszünk olyan rémhíreket amelyek félelmet kelthetnek a keresztényekbe. Terjesszük inkább Isten jó hírét. És higgyük el hogy Isten Szentlelke szólni fog nekünk a maga idejében amikor mennünk kell, vagy amikor elkezdődött az az utolsó idő amitől már előre félünk.
Nem félni akarok, hanem hinni abban hogy Isten annyira szeret hogy ott akar látni a menyben és nem akarja hogy elbukjak és ezért MINDENT meg fog tenni, ha már a fiának szenvednie kellett azért hogy én megtérhessek.
Békesség!
Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése