2012. január 22., vasárnap

Kekszrolád


  • undefined
  •  Hozzávalók:
    50
     dkg háztartási keksz 
  • 20 dkg étcsokoládé 
  • 40 dkg vaj 
  • 25 dkg cukor 
  • 5 dkg kakaópor 
  • 2 kiskanál fahéj 
  • 0.5 dl rum 
  • 2 dl tej 

  • A tejet egy nagyobb lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, a kakaót, a vajat és az apróra tört étcsokoládét. Elkezdem melegíteni, folyamatosan keverem le ne égjen. 5-10 perc után hozzáadom a fahéjat és a rumot is. Összefőzöm. Akkor jó, ha már az étcsoki is megolvadt benne. Nem baj ha hígnak bizonyul, nem kell megijedni.
  • A háztartási kekszet darabokra török, egészen apróra. Én ezt úgy szoktam, hogy tiszta konyharuhába teszek egy keveset, és a klopfoló sima felével ütögetem. Majd a konyharuhából egyenesen beleöntöm a csokis lébe. Így míg az összes keksz bele nem kerül. Lehet hogy bele kell majd tuszkolni, de fakanállal szépen kavargassuk óvatosan, hogy mindegyik kekszdarab csokis legyen.
  • Ez őzgerincformát folpakkal kibélelek, és beleöntöm a kekszes masszát. A tetejét is betakarom folpakkal, majd 3 óra hűtő. Ha megdermedt, egy sima felületre kiborítom az egészet, és felvágva tálaljuk.
  • (Receptvarázs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése