2022. október 31., hétfő

Értékes vagy!

Isten, az Alkotó, megalkotta az eget, a földet, a növényeket, az állatokat... elképesztő színvilággal, hihetetlen részletességgel. Már önmagában, ha itt megállt volna is, fantasztikusan csodás művészeti alkotás lett volna mindaz, amit teremtett. De a Teremtőnk itt nem állt meg! Fokozta a művészi profizmust, és létrehozta az embert. Saját képmására, férfivá és nővé. És valóban, ahogy mondani szokták, a teremtés koronája lett az emberi lény. Hihetetlenül sokszínű, rendkívül erős, nagyon intelligens, valamint képes arra, amire csak kevés teremtmény, az ALKOTÁSRA. 


Te vagy a művészi profizmus csúcsa. Isten egyedi alkotása. Te vagy az egyetlen olyan alkotása, aki képes vagy az alkotásra.

Lehet, nem tudsz festeni, rajzolni, ragasztani, kötni, horgolni stb., de olyan rendet csinálsz a házban, mint senki más. Vagy olyan süteményt sütsz, mint egy barátnőd sem, akár fenomenális dolgokat építesz legóból, vagy értesz a kertészkedéshez, vagy úgy gondozod az állatokat, olyan dolgokat alkotsz nekik, mint senki más.

Mindenkinek van egy "alkotási szuperképessége", csak mindenkiét máshogyan hívják. Beléd is beléd van kódolva az alkotás. Ezért is vagy olyan értékes az Úrnak, mert különleges vagy, egyedi. Sőt, ezen szuperképességen túlmegyek, hiszen az igazán nagy értékedet az mutatja meg, hogy a legnagyobb Alkotó az Egyetlen Fiát feláldozta azért, hogy te élhess, létezz, alkotásaiddal boldoggá tegyél másokat! 



Igen, Isten azért adta az alkotási képességedet, hogy másokat boldoggá tegyél. Ahány embert sikerül boldoggá tenned Istentől kapott ajándékoddal, annál fénylőbb, értékes csillag leszel Isten csodálatos mennyboltján. Tehát érezd és hidd el: Értékes vagy! Miért? Mert!

Mert Isten, a legnagyobb Alkotó, alkotott az anyaméhtől kezdve egyedire és utánozhatatlanra! 
Mert Isten érted áldozta Egyszülött Fiát, hogy te élhess, létezz, alkotásaiddal boldoggá tegyél másokat! 
Mert alkotásra alkotott téged! 
Érzed? Még nem? Akkor csak hidd el: az Örökkévaló, a legnagyobb Alkotó, nem teremt selejtet! Értékes vagy! Egy fantasztikus műve a legnagyobb Művésznek!
Légy hálás Neki, és alkoss hálából! Bármit, mindegy mit, csak alkoss! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése