2017. április 2., vasárnap

Széthullott az életünk,mégis valami épül


Mint amikor a sok ezer darabos puzzle darabjait kiöntik egy kupacra, úgy felfordult minden a megszokott kis életünkben.
Kezdődött a férjem gerinc mütétjével,majd a gyülekezetünk pásztorát és családját,(így az egyik legjobb barátnömet is) Isten elhívta egy másik gyülekezetbe,azután a férjem munkanélküli lett,a bátyám is munkanélkülk lett mert Isten munkáját választotta,a férjem elvállalt egy állást de nem tartotta a főnökség a szavát,2 hónapig d.u.- os volt és szinte csak hétvégén látta a gyerekeket.
Megint munkanélküli lett.
Egy új szolgálatra hívott el Isten most minket,ami szintén hatalmas változás és mérhetetlen felelősség. Egy másik gyülekezetbe járunk át a fiatalokkal foglalkozni.
Majd a Nővérem is munkanélküli lett.
Amíg mindannyian apának imádkoztunk új munkahelyért,addig én állásajánlatot kaptam.Álmaim állását...
Nem terveztem visszamenni dolgozni,hiszen Eszter csak kettő éves. Sok anya jól ismeri ezt a dilemmát.
De Érzem, hogy ez csak Isten akarata lehet,pedig NEM LÁTOM előre az Eszter elhelyezését,NEM TUDOM talál e megfelelő állást a férjem közel 50-60 sikertelen jelentkezés után különböző álláshirdetésekre.NEM TUDOM ki és mikor és hogyan tud segíteni Eszter vigyázásában,amíg szeptemberben felveszik.NEM TUDOM,hogy fogjuk kifizetni a számlákat.NEM TUDOM, hogy tudom a férjem önbizalmát feltornázni.
Sok mindent NEM TUDOK....DE AZT TUDOM:"AZ ISTENT SZERETŐNEK MINDEN A JAVÁRA VÁLIK."

TUDOK HINNI.
TUDOK IMÁDKOZNI.
TUDOK DICSŐÍTENI.
TUDOK SZERETNI.
TUDOK TANULNI.

Fontos hogy ne azokra a dolgokra nézzünk amit nem tudunk hanem arra mi az amit tudunk.

Fontos dolog,hogy mielőtt elkezdenénk a viharba került hajónkon ész nélkül rohangálni,azon aggódva hogy el fog süllyedni,előtte emeljük fel a szemeinket és lássuk meg,hogy ki van kötve a hajónk a parton és nem érhet baj.Bár vihar van,bár imbolyog a hajó,lehet a víz is folyik be,de a part mellett vagyunk.;)

Sok áldást!
Judit

1 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, mennyire beletaláltál most is. Nekünk nagyon hasonló az életutunk, úgy látom. Ugyanez a szituáció 3 éve. Férjem munkanélküli, a sérült gyereket kitették a suliból a pánikbetegsége miatt. Nekem álmaim munkája kéznél volt, kicsiben már korábban is csináltam, de még soha nem tartottam el egy 5 fős családot...És működött a dolog! Istennek semmi sem lehetetlen!

    VálaszTörlés