2012. április 15., vasárnap

8.nap Túra a félelmeinkkel szemben!















"... akik... követték, féltek" (Márk 10:32)


"A világ néhány legnagyobb felfedezését olyan emberek érték el, akiknek hite előrébb járt értelmüknél, és legyőzte félelmeiket. Tudták, hogy a biztonság és a lehetőség két teljesen különböző dolog. Megértették, hogy ha valamihez nem szükséges hit, akkor abban nincs ott Isten! A Bibliában 365-ször olvashatjuk: " Ne félj!" Minden napra van egy ilyen üzenet. Miért? Mert minden egyes alkalommal, amikor megteszed, amitől a legjobban félsz, a félelem fogása gyengül rajtad, egy kicsivel erősebbé válsz, és egy kicsit jobban támaszkodsz Istenre."


Szeretnék olyan ember lenni, akinek a hite előrébb jár értelménél és így legyőzi a félelmeket. De mindig amikor hiszek valamiben, ami nem logikus, akkor csendre intenek és gyorsan el is érik hogy utána már a legegyszerűbb dolgokban se higgyek. Nem jó ez így.. szeretnék ebben változni.
Ez a 365 ige nagyon régen piszkálja a fantáziám. Arra gondoltam hogy kikeresem mindet és csinálok egy naptárat, amiben minden napra oda van írva egy ilyen "Ne félj" ige...Jó nem?


"Ha félek is, benned bízom!" (zsolt.56:4)


"... A félelem nagyon könnyen át tudja venni a hit helyét, mert van bennük valami közös: arra biztatnak, hogy elhidd, hogy amit még nem látsz, meg fog történni veled. A félelem arra fog rávenni, hogy elfuss valami elől, ami egyáltalán nem is üldöz. 
... De hogyan győzzem le ezt a félelmet? Hittel, a hit pedig Isten Igéjének hallásából származik. (Id. Róma 10: 17). Kezdd el táplálni a hitedet a Szentírással és figyeld meg hogy halnak éhen a félelmeid!"


Mennyire nagyon igaz!!! Mármint a hit és a félelem hasonlósága. A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés. A félelem és az aggodalom, szintén olyan dolgok miatt érzett negatív érzések amik nem láthatóak! 
Igen!!Szeretném hogy az összes félemem éhen haljon!! Kell és szükséges Isten igéjével foglalkozni! Nem csak keresztény könyvekkel és kiadványokkal, hanem elővenni a poros, fekete bibliát és kinyitni...és újra és újra... amennyiszer a félelem körülvesz vagy környékez az aggodalom akkor kinyitni és újra kinyitni...KELL!


"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek..." (János 14:27)


"Uram, mindenhol csak pánik van! Mindenki akar egy részt belőlem. Rengeteg a tennivaló és soha nincs elég idő rájuk. A fejem tele van mindenféle szeméttel, s a szívem majd megszakad. Uram, hol vagy? Úgy érzem magam, mint a tanítványok, amikor kitört a vihar, és a szelek és hullámok ingatták hajójukat. Ugyanazt kiáltom, mint ők: "Valaki keltse fel Jézust, mert mindjárt megfulladok!" Az életem viharai már majdnem elsüllyesztették a hajómat, és én már nem bírom tovább. Béke Fejedelme, szükségem van Rád! Atyám, aki soha nem szunnyadsz, és nem alszol, vedd át az irányítást! Szükségem van a biztonságra és a bátorságra, melyet csak Szentlelked adhat. Szólj, Uram mert a szelek még mindig emlékeznek a hangodra! Hadd találjak Benned nyugalmat egy helyet, ahol mellkasodra hajthatom a fejem, ahol hallhatom a szívverésed, és biztonságban érezhetem magam. Ámen."


No comment.... :)




(Színmagyarázat:
Piros-igei idézet ami alapján egy részt fejtettek ki a füzetben.
Fekete- a füzetben található kifejtésekből részlet.
Kék-a saját gondolataim, bizonyságom amiben Isten formált.
Rózsaszín-saját imádságom és kérésem Isten felé.)



Minden x.nap Túra a félelemeinkkel szemben című bejegyzésem a Keresztyén Média UCB Hungary által kiadott "Győzelem a félelem felett" című kiadvány által megélt bizonyságaimat és felmerült gondolataimat tartalmazza. Olvasd el a teljes kiadványt hogy Isten a Te életedben is munkálkodhasson! Nem biztos hogy amelyik mondatok nekem szóltak és engem formáltak, pont azok kellenek neked is. Ezen a honlapon megrendelheted a kiadványt és a kiadványsorozat többi részét is: http://maiige.hu/gyozelem_sorozat Áldott olvasást és áldott növekedést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése