2012. július 20., péntek

Hogy kösd le a gyerekeket nyáron??

Gondoltam néhány ötlettel, gazdagítanálak titeket, amivel legalább egy-két órára le lehet kötni a gyermekeket. Néha nem egyszerű, tudom, az hogy a gyermek aktív és tetrekész, te meg nem tudsz mit kezdeni az energiáival. Két nagyon aktív (ahogy egy ismerősöm mondaná: nem egy fékezetthabzású gyerekek) fiacskám van. Sok fejtörést okoz hogy lekössem őket. De íme néhány ami bejött! :)

Vetélkedőt csináltunk a saját udvarunkban, de ezek a dolgok külön külön is lefoglalhatnak egy egy csöppséget.
Két vízzel teli poharat ráteszünk egy műanyag székre és úgy kell alatta átmászni hogy ne boruljon rá, persze hogy valamennyi mindenképp rálöttyen... :)
 Egy kartondobozra rárajzolunk egy fejet és rajta az almát (még se a kisfiút lövöldözzék) és el kell vizi pisztollyal találni az almát (!!!)...
 Egy nagy lavorba, dézsába, valamibe, vizet rakunk és bele rakunk nagy darabos legót...
 A csöppek míg kihalásszák hogy egy nagy tornyot felépítsenek közösen (!!!!) addig éppen lehűtik magukat...
 Hungarocel álmenyezetből, vagy bármilyen hungarocelből hal alakot vágunk ki...
 A szájához egy meghajlított drót darabot szúrunk...
 Egy botra, damilra vagy cérnára kötünk egy meghajlított szöget...
 A meghajlított szög.. :)
 És indulhat a horgászat... vigyázni kell hogy a halak ne a medence szélénél legyenek, nehogy beakadjon a horog... (2óra hosszáig el voltak a fiuk, veszekedés nélkül)..
MÁra ennyi, ha lesz még ötlet dobom... :)))
Jó szórakozást!



Új ötletek!:)
Fél dio hélyat temperával be lehet festeni, így készíteni teknősbékát, vagy katicabogarat. Az alapot színes kartonból vágtam ki amíg aludtak. :)








Egy családi tábla készítése, jó kis közös program. Anya kezenyoma és apa kezenyoma valamint egy közös kép kirakva. Kiki kezenyoma és a képe. Gery keze nyoma és a képe. (a tábla egy nagy hungarocell darab, becsomagolva egy párna huzatba.Könnyedén lehet gombostűvel feltűzni rá bármit.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése