2011. október 13., csütörtök

Keresztény nő öltözködése



Sokunkban felmerül a kérdés, szerintem nem csak vasárnap,hogy mit vehetek fel és mit nem? Van akit nem érdekel és veszi azt ami csak az ízlésének megfelel.
Én 9 éve vagyok keresztény. Öltözködtem tiniként, menyasszonyként, feleségként, kismamaként, és most anyaként. Sokszor álltam kétségek között a szekrényem előtt. Néhány bibliai tényt szeretnék átvizsgálni veletek és remélem nem hagyjátok kommentek nélkül. :)

1Tim 2:9  Hasonlatosképen az asszonyok tisztességes öltözetben, szemérmetességgel és mértékletességgel ékesítsék magokat; nem hajfonatokkal és aranynyal vagy gyöngyökkel, vagy drága öltözékkel,

1Tim 2:10  Hanem, a mint illik az istenfélelmet valló asszonyokhoz, jó cselekedetekkel.

1.) Tisztességes öltözetben- Mit jelenthet ez? ÉN úgy gondolom és úgy tapasztaltam hogy tisztességes öltözet az olyan ami , tiszteletet jelent a férfiak felé, tiszteletet más nők felé, és tiszteletet Isten felé. Gondolnád hogy az öltözékeddel is tudod tisztelni Istent? Igen! A te tested Isten, Jézus Krisztus és a Szentszellem temploma. Gondold át hogy ha látsz két templomot melyik tűnik Istent tisztelőbbnek?
Az egyiket  graffitik sűrűje díszíti és jön le a vakolat, esetleg az üvegek is be vannak törve, esetleg még a tető is be van szakadva.
A másik szépen be van szigetelve, egyszerű fehér színű a fala, barna vagy fekete az ablakok kerete, rendezett a teteje, az ablakok szép tiszták és a kert is szép rendezett.
Az első templom lehet divatos a graffitik miatt, lehet szellőzöttnek mondani a kitört ablakok miatt....No de azért megegyezhetünk abban hogy indokok és kifogások mindig akadnak, de mégis a második templom a hívogatóbb. Talán Isten inkább olyan templomot érdemel mint a második.
Gondolkoztál már arrol hogy Isten milyen öltözéket érdemel tőlünk? Igaz ami igaz Istennek nem ez számít! Nem üdvösség kérdése az hogy milyen az öltözékünk, de ha én szeretek valakit a legjobbat és a legszebbet akarom adni neki ami csak tőlem telik.
Hogy milyen öltözék tiszteli Istent? Véleményem szerint ami tiszteletben tart másokat is és nem botránkoztat meg.

Luk 17:1  Monda pedig a tanítványoknak: Lehetetlen dolog, hogy botránkozások ne essenek; de jaj annak, a ki által esnek.
Luk 17:2  Jobb annak, ha egy malomkövet vetnek a nyakába, és ha a tengerbe vettetik, hogynem mint egyet e kicsinyek közül megbotránkoztasson.

Ha Jézus Krisztus akit mi követünk és példa értékű az élete számunkra ezt mondta, és lázadó tini vagy (én is voltam) akkor javaslom ezek igék alapján hogy divat mániáidat ne a gyüliben éld ki a kedves gyülekezeti vének előtt, hogy ne botránkoztasd meg őket.Lehet hogy úgy véled: "hadd szokja" , de ő is a testvéred, ne botránkoztasd meg szándékosan!

2Kor 6:3  Senkit semmiben meg ne botránkoztassunk, hogy a szolgálatunk ne szidalmaztassék.

Ezen ige alapján fontosnak látom, kedves szolgáló nő testvéreim, hogy jól fontoljátok meg milyen ruha botránkoztathatja a halgató-néző közönséget. Körülbelül fel tudjuk mérni, amikor egy bizonyos közösségbe indulunk hogy milyen összetételű lesz és körülbelül milyen elvárások vannak, és nem szégyen a szerint felöltözni,
(1Kor 10:32  Meg ne botránkoztassátok se a zsidókat, se a görögöket, se az Isten gyülekezetét.)

azért hogy amit szolgálunk az ne essen a felejtés vermébe csak azért mert a mini ruha vagy a túl kihívó smink elterelte a figyelmet.
Valamint még ide hozzáfűzném, azt is hogy akinek rendszeres szolgálata van az ügyeljen arra hogy a hétköznapi öltözetében se engedje meg a megbotránkoztató elemeket, azért hogy ne tűnjön egy nem keresztény vagy akár egy másik keresztény szemében képmutatónak!


1Kor 10:31  Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek.

Szerintem nem balgaság a tükör előtt megkérdezni mielőtt elindulunk hogy ez az öltözet dicsőíti e Istent. Istenhez méltóan van-e feldíszítve a templom?


2.) szemérmetességgel- Menyasszonyként tanultam meg hogy mit jelent igazán szemérmesen öltözni, és hogy ez miért fontos. Tudjátok vannak nekünk kedves férfi testvéreink, akik a világban éppen elég szemérmetlen öltözékű hölgyet látnak, vásárolni, tankkolni, napilapokon, reklámokban....stb. És én megtanultam az én kedves páromtól, hogy ez nagyon megnehezíti sok keresztény fiúnak és férfinak a gondolati, lelki és esetenként a testi tisztaságának megtartását. Mi akik Isten Szellemének temploma vagyunk, mi akik Krisztus szeretetében élünk és azt hirdetjük, mi akik KERESZTÉNY NŐK vagyunk,mi ne ügyeljünk kedves férfi testvéreink tisztaságára? Miért nehezítsük pont mi a szemérmetlen öltözékünkkel a keresztény férfiak életét?
Szeretettel kérlek titeket kedves KERESZTÉNY LÁNYOK ÉS NŐK hogy legyünk figyelemmel amikor a ruháinkat megvásároljuk, hogy az felesleges kívánságokat a férfiakban ne keltsen. Próbáljuk fel a felsőt, hogy a dekoltázsa nem túl mély e (túl mély ha a közép vonal látszik), vagy hogy a szoknya nem túl rövid-e.
Mit tegyünk ha ilyen "szemérmetlen" ruhát kapunk ajándékba? Legyünk kreatívak! Nekem sok olyan felsőm van aminek nagy a kívágása, de alá veszek egy hosszú ujjú pólót, vagy egy másik felsőt! TApasztalataim alapján a sál a nyakban nem elég.... a legkellemetlenebb helyzetekben tud a sál félre csúszni... :)

Tehát végezetül, fogadjuk meg a következő igét:

1Kor 10:31  Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek.

Isten áldjon meg mindannyiótokat és adjon bölcsességet az öltözködéshez is!

Judit

1 megjegyzés: